Zelf Thaise rode curry pasta maken

Thaise rode curry pasta

De smaken en aroma’s die vrijkomen bij deze Thaise rode curry pasta geven een waanzinnige twist aan je gerechten. Het is niet alleen lekker in een Thaise rode curry, maar gaat ook heel goed in roerbakgerechten.

Thaise rode curry pasta maak je eenvoudig thuis zelf. Je maakt het binnen 10 minuten en je kunt het voor drie weken in een afgesloten pot in de koelkast bewaren. Of zelfs invriezen voor een aantal maanden.

Door zelf Thaise rode curry pasta te maken ervaar je de Thaise keuken toch net ietsjes beter. Het begint al met het tripje naar de toko, want niet alle ingrediënten vind je in de supermarkt. Dat is ook niet erg, want de ingrediënten kun je ook weer gewoon invriezen. Je gebruikt ze dan weer voor een volgende keer of voor andere Thaise recepten en Aziatische gerechten.

Hoe maak je Thaise rode curry pasta?

Misschien dat je denkt dat het ingewikkeld is om rode curry pasta zelf te maken, maar dat is het zeker niet. Allereerst verwijder je de zaadlijsten en de pitjes van de pepers. Dit doe je eenvoudig door de pepers in de lengte doormidden te snijden. Vervolgens schraap je eenvoudig met een theelepel de zaadlijsten en pitjes eruit.

Je gooit alle ingrediënten in een keukenmachine en mengt alles tot een glad mengsel. Voor een meer authentieke wijze kun je ook een vijzel gebruiken en alle ingrediënten tot een glad mengsel stampen.

  1. Keukenmachine: snijd alle ingrediënten fijn. Ook al gebruik je een keukenmachine, voor de kruidenkorrel is het wel handig deze even te malen in een vijzel. Dat gaat een stuk makkelijker. Gooi vervolgens alles in de keukenmachine en meng tot een glad mengsel.
  2. Vijzel: Met een vijzel maak je de pasta op traditionele wijze. Snijd alle ingrediënten fijn. Stamp de olie uit de pepers en maal de kruiden fijn. Je stampt en roert zolang tot er een glad mengsel ontstaat.

De vijzel is net wat meer werk en verschil in smaak proef je niet. Wij gingen dus voor de keukenmachine.

Waar gebruik je de rode curry pasta voor?

Natuurlijk voor de Thaise rode curry, maar ook voor:

  • soepen
  • stoofpotten
  • als toevoeging aan marinades
  • als toevoeging aan mayonaise
Geen beoordelingen

Zelf Thaise rode curry pasta maken

Heerlijke Thaise rode curry pasta vol met geweldige aroma's en smaken.
Voorbereidingstijd10 min
Porties: 120 ml
Auteur: Cultiviz

Ingrediënten

  • 10 cabe rawits zaadlijsten en pitjes verwijderd
  • 4 Spaanse roder pepers zaadlijsten en pitjes verwijderd
  • 1,5 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl witte peperkorrels gemalen
  • 1 tl zout
  • 1 tl galanga fijngehakt (laoswortel)
  • 1 el kaffir limoenblaadjes fijngehakt
  • 1 citroengras in dunne plakes
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1,5 tl garnalenpasta

Instructies

  • Rooster de koriander- en komijnzaad 1 minuut in een kleine pan op matig vuur tot ze flink gaan geuren. Doe ze in een vijzel samen met witte peperkorrels. Stamp ze fijn tot poeder.
  • Doe het poeder samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een glad mengsel.
  • De pasta is 2-3 weken in de koelkast te bewaren in een gesteriliseerde afgesloten pot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating