Rib eye: wat voor soort steak is het? En wat is de beste bereiding?
Door velen gezien als het lekkerste stukje vlees van het rund. Dat terwijl sommigen vinden dat er toch iets te veel vet aan vlees zit.
Hoe dan ook is het een super mals stukje vlees. Op deze pagina leggen we je uit hoe je rib eye het beste kunt bereiden
Hoe lang moet een Ribeye 2 kg ongeveer in de oven om een kerntemperatuur van 55 graden te krijgen? Dit ivm de plannjng
Hi Alice!
Dat is een flink stuk! Gril eerst beide zijden van de rib eye een paar minuten aan in de pan. Verwarm de oven dan op 125 graden en gaar de rib eye eerst 1,5 uur. We adviseren tussentijds goed de temperatuur in de gaten te houden. Het kan zijn dat het hierna nog een half uur mag.
Succes! En laat het smaken 🙂
Hallo, ik heb ook een vraagje.
Ik heb een rib eye van 4 kg. Is het dan slim om deze in twee stukken te snijden en dan tezamen 1.5 uur in de oven te zetten? Tegelijk: wat heeft het voor zin om hem in twee stukken te snijden? Het gaat toch om de hoogte? Of het stuk nu langer is maakt dan toch niet uit?
O ja …. ik heb een AGA en daarin een oven van 100 graden. Ook eentje van 170 graden. Liefst slow cooking. Hoe lang zou het stuk van 4 kg in de 100 graden oven moeten staan?
Dank alvast 🙂
Hi Jan,
Als je het in twee stukken snijd heb je een mooiere geleidelijke garing. Doordat er in een rib eye veel vet zit, is het belangrijk dat ook dit vet minimaal 50-55 graden is. Anders blijft het vet hard en is het niet lekker.
Als je het vlees aan één stuk laat, heb je kans dat de buitenkant iets te gaar wordt ten opzichte van de binnenkant.
Daarnaast is altijd aan te raden de rib eye eerst even te grillen in een braadpan voordat je het in de oven plaatst.
Hi, als de kerntemperatuur 55 graden is geworden, hoe lang laat je hem dan rusten?
Hi Paul,
Persoonlijk vind ik dat wat aan de hoge kant en aangezien tijdens het rusten het vlees nog even nagaart, en de temperatuur dus stijgt, zou ik niet te lang wachten en er gewoon lekker aan beginnen.
Eet smakelijk!