Varkenswangen: wat is de beste bereiding?

Varkenswangen zijn een verborgen parel. Misschien niet meer zo verborgen als jaren geleden, want ze zijn met een opmars aan populariteit bezig. Goed bereid worden ze ontzettend mals en smelten ze in je mond. Heerlijk! Wil je een keer een ander stuk varkensvlees proberen, dan zijn varkenswangen super goed alternatief.

Gestoofde varkenswangen van de bbq

Wat zijn varkenswangen?

 

Varkenswangen zijn, zoals de naam al aangeeft, de wangen uit de kop van het varken. Doordat ze constant in beweging zijn vanwege het kauwen is het erg taai vlees. Maar dat wil niet zeggen dat ze minder lekker zijn; integendeel. Varkenswangen zijn super smakelijk.

Varkenswangen
Varkenswangen

Varkenswangen bevatten veel gelatine en dat zorgt voor een bepaalde mate van stugheid van de spier. Meestal kan vlees dat veel gelatine bevat malser worden gemaakt door het langzaam te garen. En dat geldt ook voor varkenswangen. Daarom zie je ze ook vaak terug in stoofgerechten.

Het goede nieuws is, dat varkenswangen goedkoop. Hoewel ze misschien niet altijd op voorraad liggen bij de slager, kun je ze altijd makkelijk bestellen. Met varkenswangen serveer je dus een super smakelijk recept voor relatief weinig geld.

Andere benamingen:
Nederland: Varkenswangen
Verenigde Staten: Pork Cheeks
Duitsland: Schweinebacke
Spanje: Carrilleras

Hoe bereid je varkenswangen?

 

Door de aanwezigheid van gelatine is het belangrijk om varkenswangen langzaam op een lage temperatuur te bereiden om ze mals te krijgen. Dit gaat goed in bijvoorbeeld stoofgerechten.

Bekijk hieronder onze recepten met varkenswangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *